Upplands Väsby kommun först ut med en app för felanmälan

2011-09-12 22:51:37
Upplands Väsby kommun kan, som första kommun i landet, erbjuda sina medborgare att direkt via mobiltelefonen anmäla fel på gator, belysning, klotter m.m.

 En av de populäraste tjänsterna på kommunens webbsida, felanmälan, finns nu också att installera på mobiltelefonen, berättarPer-Ola Lindahl, ansvarig för utveckling av e-tjänster i Upplands Väsby kommun. Den har koppling till kartan så att man enkelt kan ange platsen i anmälan och även bifoga en bild.

Upplands Väsby kommun har, tillsammans med två studenter från Linköpings universitet samt företaget ABOU i Stockholm, tagit fram en applikation, en så kallad app för felanmälan. App är en förkortning för applikation och är ett program som används i smarta mobiltelefoner och pekplattor. Appen för felanmälan fungerar på alla Android- och Iphone-telefoner samt på surfplattor med samma operativ.

Genom att man kan använda sig av både kamera och kartfunktion kan kommunen lättare se vad som behöver åtgärdas samt var det är. Appen är integrerad med Upplands Väsby kommuns E-tjänstportal och alla ärenden går direkt till kommunen. 

- Det är viktigt för ett tryggt och snyggt Väsby att väsbyborna meddelar kommunen om man  ser tex  klotter eller något som är fel. Med en app i telefonen kan man göra det direkt när man är ute och går, säger Per-Ola Lindahl.

Appen för felanmälan är gratis och kan laddas ner från: App Store och Android Market.

länk till artikel


Webbyrå & webbdesign - Argonova Systems