Ungdomsbrott på väg att klaras upp

2011-12-08 21:01:27
Polisen i Kungsbacka tror sig ha klarat upp de mopedstölder, bilbränder, narkotikabrott och klotter som accelererade snabbt i kommunens nordvästra delar i början av hösten. Troligtvis är det samma grupp av tonåringar som låg bakom allting.

– Det är inte ovanligt att ungdomar begår något brott. Men såhär många, på så kort tid, det har jag aldrig varit med om tidigare, säger Urban Bäverås, utredare på Kungsbackapolisen.

Företeelserna handlar om allt mellan ringa narkotikabrott till mopedstölder - och kulminerade i september då fyra bilar brann i området Snipen. Efter den händelsen togs de fem killarna in till förhör då polisen visste att samtliga varit på plats och hade ansikten på dem. Men första gången man fick upp ögonen för killarna var redan tidigare, på grund av en slump.

– En kollega, på ledig tid, mer eller mindre sprang in i ett pågående skadegörelsebrott. I samband med det identifierades de här killarna.

Trots att de blev tagna på bar gärning så fortsatte anmälningarna att strömma in. Enda fram till bilbränderna 10 september.

– Däremot så upphörde det helt efter att vi tog in dem hit och konfronterade dem.

De fem killarna, som Urban Bäverås betecknar som betydligt lösare sammansatt än "gäng" var samtliga omyndiga vid händelserna.

– Nu ligger ärendet hos åklagaren som ska fatta beslut om, och när, det ska väckas åtal. Sen är ju socialtjänsten inkopplade och arbetar med det här från sitt håll.

länk till artikel


Webbyrå & webbdesign - Argonova Systems