Graffitiparken kritiseras för ökat klotter

2012-01-16 21:17:52
HALMSTAD Klotter har ökat i Halmstad det senaste året och kritiken riktas mot projektet Graffiti Park.

Klottersanering kostade Halmstad mer än 600 000 kronor förra året. En ökning jämfört med året innan. Vissa hävdar att det är en följd av att sätta upp lagliga klotterplank på Bastionen under somrarna, det som kallas Graffiti Park. Per Arbin, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna Halmstad, är tveksam till graffitiparken. En satsning som skulle ge klottrare någonstans att spreja, och med ett syfte att hålla dem borta från byggnader.

– Vi är väldigt skeptiska mot att låta klottrarna träna, om man säger så. Det är trevligt med konst och utveckling för seriösa ungdomar, men faran är att det finns de som är mindre seriösa, säger han.

Men Daniel Norrman, projektansvarig för Graffiti Park, tycker att det är viktigt att det finns någonstans där kreativa graffitimålare lagligt kan öva och skapa.

– Jag står helt bakom graffitiparken, även om den hade en negativ inverkan på graffitimängden i stan. Jag är så säker på min åsikt om att det är rätt att bjuda till och öppna upp istället för att straffa, trots att vissa säkert förtjänar det. Graffiti har blivit så förknippat med brottslighet på grund av att man pekar ut de som sprejar som brottslingar, säger han.

länk till artikel


Webbyrå & webbdesign - Argonova Systems