Glaskross som drabbar resenärerna

2012-03-02 14:57:00
Klotter och skadegörelse i busskurer och på bussar minskar totalt sett i Västra Götaland. Men det är ändå ett stort problem, enligt Västtrafiks utvecklingschef Andreas Almquist.

– Klotter, framför allt, och söndersparkade väderskydd kostar oss en massa pengar helt i onödan. Vi skulle givetvis kunnat använda de pengar till mer trafik och höja kvaliteten, säger Andreas Almquist.

Klotter och vandalisering av hållplatser är ett fortsatt stort problem för kollektivtrafiken även om kostnaden i hela Västra Götaland förra året minskade, I Sjuhärad ökade visserligen Västtrafiks kostnader något. Men det säger Andreas Almquist berodde på två inbrott där dyrt material försvann. Men ändå: Förra året vandaliserades det för omkring en miljon i Sjuhärad.

– Det känns onödigt och tråkigt, säger Andreas Almquist.

Västtrafik försöker minska skadegörelsen genom ett nära samarbete med bussbolag, polis och kommuner för att få tips. Man försöker också snabbt byta ut trasiga glasrutor och sanera nedklottrade ytor.

– Det försöker vi göra så snabbt det bara går för vi är övertygade om att det bromsar uppkomsten av nytt; att det ser fräscht ut. Det får inte se förfallet ut.

– Det är en kamp och ett jätteviktigt jobb som vi lägger ner mer och mer tid på.

länk till artikel


Webbyrå & webbdesign - Argonova Systems