Fastighetsägarna Stockholm anser att Stockholmpolisens klottergrupp bör återinföras

2014-02-19 21:58:37
I gårdagens DN kräver Anna König Jerlmyr (M) att Stockholmspolisen återinför klottergruppen. Polismyndigheten i Stockholms län beslöt att lägga ner klottergruppen 2012 och därmed flyttades ansvaret för klotterfrågan istället till närpolisen. Något som visat sig få negativa konsekvenser då antalet anmälda klotterbrott ökat med 14 % från 2012 till 2013.
Klottersanering kostar miljontals kronor varje år. SL och Stockholms stad lägger varje år ner stora resurser på sanering men även enskilda fastighetsägare drabbas av klotter och saneringskostnader.
 
- Även om kostnaderna i sig är anledning till att återinföra klottergruppen är de samhällsproblem som följer i klottrets spår en än viktigare orsak till att bekämpa klottret. Med klotter kommer otrygghetskänsla, ökad skadegörelse, människor börjar undvika områden med klotter och områdets attraktivitet minskar. Polisens klottergrupp gjorde skillnad och bör återinföras för ett renare och tryggare Stockholm,  säger Sara Haasmark hållbarhetschef på Fastighetsägarna Stockholm.
 

Webbyrå & webbdesign - Argonova Systems